top of page

biografie

Geena Lisa ( ° 20-07-1972 ) startte haar carrière als 14-jarige zangeres bij het rockbandje van haar vader. Na enkele jaren kwam zij als backing-vocaliste terecht bij de succesformatie ‘The Dinky Toys’.

Haar talent werd opgemerkt door tv persoonlijkheid Bart Peeters en niet veel later zingt, danst en presenteert Geena Lisa in succesvolle televisieprogramma’s als ‘Het Swingpaleis’, ‘Biebabeloela’, ‘Mensenkennis’, ‘De Zoete Zonde’, ‘De Liegende Doos’, ‘De NV Peeters’, ‘Lalala Live’, ‘De Nationale Test’, ‘Fata Morgana’, ‘De Generatieshow’ en ‘Vlaanderen Muziekland’. Bij de nationale omroep groeit ze ook uit tot een vaste waarde als omroepster.

Op Radio 2 was ze jarenlang de “voorzitter” van 'De Raadkamer', het humorprogramma op zaterdagochtend.

Geena acteerde als prille twintiger in de jongerenserie 'Wat nu weer?', later aan de zijde van Chris Van Den Durpel in de langspeelfilm ‘Oesje’. Op één schitterde ze in de prestigieuze reeks ‘Stille Waters’ en in de satirische reeks ‘Het Peulengaleis’.

Geena blijft haar eerste liefde trouw als zangeres. Live laat ze van zich horen bij haar partyband Geena & The Lisa's en verschillende muzikale projecten zoals Houden van, dat heet dan gelukkig zijn en Eurivizie. Ze is een veel gevraagde gastzangeres bij diverse live groepen. Naast zangeres is ze ook een doorwinterde presentatrice met bakken ervaring. Ze is dan ook een graag geziene gaste op bedrijfs- en andere events.

Geena  is sociaal geëngageerd en ze zet zich al jaren in voor Afrodidact, een pedagogisch onderwijsproject in derde wereld landen.

Naast haar professionele leven in de schijnwerpers legt Geena zich ook toe op complementaire gezondheidsleer, cognitieve gedragscoaching en mentaal welzijn.

Als spreker is ze een veel gevraagde gaste en praat ze passioneel over diverse onderwerpen in de lezingen: ‘Lust for midlife’, ‘3 pijlers van gezondheid’, ‘stress- en burnout, waar gaat het fout?’, 'Mentaal fit met Positieve Intelligentie' en 'Narcisme (ont)snappen.

Gina is auteur van verschillende boeken: Lust for midlife, Positieve Intelligentie, Zuurstof voor het brein en Narcisme (ont)snappen

bottom of page